Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Mercell Holding AS har tecknat avtal om att förvärva 100 % av Ibistic International A / S i Danmark och Mercells distributör CTM Solution B.V. i Nederländerna.

Oslo den 12 maj 2021
- Vi fortsätter att skala upp ytterligare genom vår strategiska M & A-strategi (Mergers and Acquisitions) för att konsolidera befintliga marknader, lägga till produktportföljer och kundbaser samt utöka vår europeiska närvaro, säger VD Terje Wibe för Mercell.

Ibistic är marknadsledande i norden inom molnbaserad fakturering samt kostnads- och resehantering med användarvänliga system för automatisering och integration med affärssystem. Ibistic har 20 anställda och hade en omsättning på 17 miljoner DKK med en EBITDA-marginal på 38 % år 2020. Hälften av intäkterna är återkommande och förvärvet tillför därmed 8,5 miljoner DKK till Mercells växande ARR (Annual Recurring Revenue). Vilket i sin tur ökar både offentliga och privata kunder på den skandinaviska marknaden. Ibistics kunder kommer framöver att migreras till Mercells befintliga plattformar, där de fogas samman med vår stora kundbas på våra molnbaserade lösningar.

Separat tillkännager Mercell idag också förvärvet av CTM Solution i Nederländerna. Företaget har agerat som Mercells distributör på den nederländska marknaden och kommer att integreras i Mercell Negometrix. Företaget har 10 anställda och en ARR på cirka 1 miljon euro, där Mercell står för cirka 40 % av intäkterna.

CTMS är den näst största privata aktören på den nederländska marknaden efter Negometrix, och sammanslagningen gör företaget till den klart ledande kommersiella leverantören på den holländska pre-award-marknaden. Mjukvaran och tillhörande tjänster från båda företagen kommer att förbli tillgängliga för kunderna.

För mer information, vänligen kontakta

Terje Wibe, CEO Mercell
Tel: +47 908 37 998
tw@mercell.com

Fredrik Eeg, CFO Mercell
Tel: +47 908 33 378
freg@mercell.com

Ämnen

Taggar


Mercell är en ledande digital plattform för offentlig upphandling och gick under 2020 in på den digitala inköpsmarknaden. Företaget har cirka 3 000 köpare och cirka 26 000 leverantörer som kunder.

Mercell tillhandahåller tjänster till offentliga och privata köpare i 13 europeiska länder med målet att bli den ledande SaaS-plattformen för digital upphandling och upphandling i Europa.

Presskontakt

Jonathan Zaar

Jonathan Zaar

Presskontakt Marknadschef 0768843271